Skip to main content

Pakkende 
titel

korte introductie

Provided Physiotherapies

Herken je jezelf hierin?

en heb je echt het gevoel dat dit over jou gaat?

 • Ding 1

Dan is dit traject misschien wat voor jou!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

Dit speciale traject bestaat uit een aantal sessies, deels bij Praktijk de Kouwenberg en deels via online EFT sessies. Soms wordt er samengewerkt met een paard, soms niet.

Het traject heeft een stapsgewijze en logische opbouw:

 1. Kennismaking en een eerste sessie met een paard
 2. EFT sessie met paard voor aanleren EFT als zelfhulpmiddel
 3. Onderzoeken van je negatieve kernovertuigingen en beperkende overtuigingen
 4. Werken aan jouw affirmatie en persoonlijke doelstellingen
 5. Verankeren van wat is aangeleerd

In dit traject onderzoeken we wat de onderliggende oorzaken zijn van de angst die je hebt ontwikkeld en doorbreken we deze angst door een combinatie van EFT en coaching.

De kosten voor het totale traject bestaande uit 2 coachsessies met een paard en 3 online EFT sessies bedragen € 325,–

Mogelijk wordt een deel van de kosten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Waarom met een paard?

En hoe werkt dat dan eigenlijk?

In de natuur vormen paarden kuddes omdat die veiligheid bieden aan alle paarden die daar onderdeel van zijn. Het is voor een paard van levensbelang dat alles in de kudde klopt en veilig is, de kudde is immers hun garantie voor veiligheid.

Daarnaast zijn paarden heel goed in waar wij, mensen, niet zo goed in zijn: afvloeien en loslaten. Ook hebben paarden een hoge hartcoherentie, dit zorgt voor positieve, rustige gevoelens en ideaal op elkaar afgestemde lichaamsprocessen waar jij als cliënt in mee zult gaan en dezelfde rust zult ervaren tijdens de sessies.

Tijdens een sessie met paarden vorm je zelf een mini-kudde met een paard en zal het paard, om alles in die kudde weer kloppend te maken, jou helpen bij het laten afvloeien van spanning en stress omdat deze voor het paard onveilig voelen. Ze proberen daarbij direct tot de kern van het probleem te komen: en dat is daar waar het bij jou pijn doet.

Onmiddellijke reflectie

Lees de reactie van het paard!

Een paard geeft een onmiddellijke reactie op energetische of emotionele veranderingen bij een persoon. Als jij als cliënt spanning loslaat kan het paard ook spanning loslaten. Die reactie is waarneembaar en is er veel eerder dan dat jij als client hebt kunnen uitleggen wat er gebeurt bij je.

Andersom: als je door een vraag geraakt wordt en bijvoorbeeld verdrietig of boos wordt kan dat voor een paard ‘onveilig’ voelen en zal het ook daarop reageren. 

Regulatie van emoties

Paarden kunnen je rustig maken

Paarden zijn van nature sterren in het reguleren van emoties bij de ander, vanuit de natuur is dat ook een overlevingsmechanisme: als iets ‘onveilig’ voelt gaan ze aan het werk om dat weg te nemen.

Als jij als cliënt bijvoorbeeld verdrietig wordt of stress ervaart zullen ze door onder meer hartcoherentie proberen ook jouw hartslag te verlagen zodat je weer ‘veilig’ voelt.

Spiegelen van jou

Wat jij ziet in het paard zegt iets over jou

Wat jij als cliënt in het paard ziet zegt vaak ook iets over jou en is daarmee een spiegeltje van je ziel geworden. Op die manier kan de vraagstelling vanuit de therapeut indirecter, en daarmee minder confronterend zijn.

Hierdoor ontstaat een mooie setting om te ontwikkelen in je zelfbewustzijn én je relationele bewustzijn.

Ervaringsgericht leren

Geen woorden maar paarden

Paarden geven de mogelijkheid voor een ervaringsgerichte cognitieve aanpak waarbij het paard continu oordeelloos reflecteert en reageert op wat jij aanbiedt. Je hebt daarmee dus als client de mogelijkheid tot ervaren wat verandert gedrag oplevert en tegelijk zien wat het met jou doet doordat het paard steeds reageert op het (veranderende) gedrag van jou.

Je kunt dus emotioneel en fysiek veilig experimenteren met ander gedrag en zoeken naar nieuwe oplossingen.

Over Freek

Lichaamsgericht therapeut en EFT behandelaar

In mijn praktijk word ik steeds opnieuw verbaasd over de trefzekere, liefdevolle en oordeelloze manier waarmee paarden tot de kern door weten te dringen.

Ze voelen haarfijn aan of je in volledige harmonie bent met jezelf en of je congruent bent in je denken en doen.

De combinatie van deze oordeelloze feedback en verdiepende vraagstelling geven je de mogelijkheid om te ontdekken waarom dingen anders moeten.

Ik ben gediplomeerd lichaamsgericht therapeut, EFT therapeut en intuïtief en systemisch coach. 

Wat heb je na dit traject bereikt?

 • Ding 1

Wil jij ook je eerste stap
naar angst-vrij rijden zetten?

Boek dan snel een kennismakingssessie voor € 55,– inclusief:

 • Bespreken van je hulpvraag en je persoonlijke doelstellingen

 • Eerste sessie met een paard

 • Introductie in het toepassen van EFT

 • Inclusief thee of koffie

Veelgestelde vragen

+ Waarom EFT?

Er wordt gewerkt met het samenspel tussen lichaam, emoties, gedachten, het zenuwstelsel en het fijne energienetwerk dat door ons lichaam stroomt; het zogenaamde meridiaansysteem.

Door zachtjes op een aantal acupressuurpunten te kloppen, terwijl de focus gericht is op de oorzaak van de stress of emotionele spanning, wordt er een kalmerend signaal naar de hersenen gestuurd. Dit stimuleert de relaxatierespons van het lichaam waardoor je ontspanning ervaart.

Wanneer dit gebeurt, terwijl je contact hebt met je negatieve herinnering of je heftige emotie, kan dit verwerkt worden en zal je steeds meer innerlijke rust ervaren.

+ Waarom werkt EFT zo goed?

Omdat veel problemen verbonden zijn met emoties (stress, angst, verdriet, onrust, pijn …). Deze worden aangestuurd in een specifiek deel van onze hersenen, de amygdala. Die wil ons beschermen voor gevaar door ons te laten vluchten of vechten. Als we bevriezen, dan houden we de emoties vast. Omdat dit een automatische reactie is, kunnen we met de ‘bewuste’ hersenen (praten, plannen en organiseren) hier niet veel aan doen. Met EFT tik je op specifieke acupuntuurpunten die een bericht sturen naar de amygdala om te ontspannen en de emotie los te laten en te neutraliseren. Het mooie van EFT is dat je meteen verschil voelt en dat de verbetering blijft.

+ IS EFT wetenschappelijk aangetoond?
EFT werd eind jaren 80 ontwikkeld door Gary Craig. Sindsdien is er al heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van EFT. Op de website van Tapping Instituut vind je een overzicht terug.
+ Kan EFT schadelijk voor je zijn?

Nee. Er zijn ook geen bijwerkingen bekend.

+ Waarvoor kan ik EFT gebruiken?
 • Stress
 • Angsten (angst voor spreken in het openbaar, fobieën, faalangst, vliegangst etc)
 • Verwerking van vervelende herinneringen 
 • Verwerking van vervelende emoties waarvan je niet weet waar ze vandaan komen
 • Prestatieverbetering (bijvoorbeeld sportprestatie, verkoopprestatie)
 • Veel fysieke klachten
 • Slaapproblemen
 • Verslavingen
 • Eetstoornissen, emotioneel eten
 • Perfectionisme
 • Ingrijpende veranderingen
+ Hoe werkt de betaling?
Je krijgt achteraf per mail een factuur toegestuurd. Als je aanvullend verzekerd bent bestaat de kans dat de kosten deels vergoed kunnen worden door je zorgverzekering.
+ Ben ik verplicht om alle sessies te volgen?
Nee. Je kunt zelf beslissen hoeveel sessies je volgt en wanneer je stopt, vandaar dat ook altijd wordt gestart met een kennismakingssessie waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt.