Skip to main content

Tijd voor verandering!
Je burn-out de baas.

Eigenlijk voel je al langer dat het niet meer gaat en dat je er iets moet veranderen. Door alles wat er speelt in je leven ben je volledig uitgeput en je komt niet meer verder. Je lijf geeft je allerlei signalen dat je ver over je grenzen bent gegaan, je bent constant moe en je kunt je totaal niet meer focussen.

En ondanks dat je heel goed weet dat er iets moet gebeuren blijf je maar doorgaan. Je krijgt steeds meer vage klachten, je bent steeds sneller geïrriteerd en het lijkt erop dat je helemaal stilstaat terwijl je voor je gevoel vol-gas bezig bent en komt er niets meer uit je handen.

Provided Physiotherapies

Zit jij ook in die negatieve spiraal

en herken je jezelf hierin?

 • Ik ben lichamelijk en geestelijk volledig uitgeput en kan me nergens meer toe zetten

 • Ik kan heel slecht tegen harde geluiden of prikkels
 • Ik ben snel geïrriteerd en reageer erg overtrokken: ik kan niets meer hebben
 • Ik heb continu een opgejaagd gevoel en begrijp niet waar dat door komt
 • Ik slaap erg slecht en pieker ‘s-nachts in bed, maar ook overdag

Dan is dit traject
wat voor jou!

Samen met mijn paarden Carlos en Lizzy kan ik je helpen om sneller te herstellen van een burn-out. Met dit speciale coach- en therapietraject zul je sneller herstellen en verklein je de kans op herhaling doordat we op zoek gaan naar de patronen die je in je leven hebt opgebouwd die er voor gezorgd hebben dat je in een burn-out terecht bent gekomen.

En omdat iedere persoon en iedere situatie weer uniek is wordt dit traject op maat aangeboden zodat je precies krijgt wat je nodig hebt. Zowel de lichamelijke, emotionele als de mentale aspecten worden betrokken bij de behandeling omdat die nou eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn

We werken daarom altijd met een combinatie van coaching, lichaamsgerichte therapie en Emotional Freedom Techniques (EFT), vaak werken we daarbij  samen met een paard. Tijdens dit traject gaan we onderzoeken wat de invloed op je leven is geweest van alles wat je hebt meegemaakt, welke patronen daar uit voort zijn gekomen en van welke patronen je beter afscheid kunt nemen. Maar ook gaan we onderzoeken welke keuzes jij moet maken om blijvend te herstellen  en wat je nodig hebt om die stappen te zetten.

Hoe ziet zo’n traject eruit

En wat zijn de kosten?

Een burn-out ontstaat door een langdurige onbalans tussen de energiegevers en energienemers in je leven. Het traject is er dus op gericht om te onderzoeken waar de bewuste en onbewuste energievreters zitten en gaan we samen aan de slag om die op te lossen.

Tijdens de sessies wordt gewerkt met een combinatie van intuïtieve coaching, systemisch werk, EFT en lichaamsgerichte therapie.

Kennismaken en intake

Tijdens de kennismaking bespreken we kort je situatie en wordt uitgelegd hoe wij werken en wat wij kunnen bieden in jouw specifieke situatie. Vervolgens starten we direct met de eerste sessie.

Hierdoor weet je precies wat wij je kunnen bieden en of onze werkwijze aansluit bij wat jij nodig hebt.

Je situatie en patronen

We onderzoeken wat jouw situatie is: je werk, je gezin, je hobby’s: alles is belangrijk. Want uiteindelijk moeten we erachter komen wat je burn-out heeft veroorzaakt. Maar we gaan ook kijken naar de patronen die je in je leven hebt opgebouwd: geen nee kunnen zeggen, pleasen, angst voor afwijzing.

Al die patronen heb je opgebouwd omdat je ze nodig had, maar is dat nog steeds wel zo? En wat kun je doen om die patronen te doorbreken?

Wat zijn jouw stress factoren

Stress heeft een belangrijke functie in je lichaam: je hebt het nodig om kortdurig maximaal te kunnen presteren. Maar stress kost ook enorm veel energie dus de stress moet wel snel weer zakken. Als dat niet gebeurt dan is dat een belangrijke factor bij het ontwikkelen van een burn-out.

Oud zeer uit het verleden, dingen die niet goed lopen in je leven en het voldoen aan de patronen die je hebt opgebouwd: het zijn allemaal enorme energievreters.

Heb je oud zeer dat je moet dragen

Je gezin van herkomst is vaak bepalend voor hoe de rest van je leven zich ontwikkelt. Voelde je je als kind geliefd en gewenst? Was alles zoals het moest zijn?

Als er toch nog oud zeer is dan kost je dat onbewust veel energie.

De totale kosten voor het burn-out traject, bestaande uit een kennismakingssessie en drie vervolgsessies bedragen € 325,–. Er wordt altijd gestart met een vrijblijvende kennismakingssessie, de kosten hiervoor zijn € 55,–. De kosten voor extra vervolgsessies zijn € 90,–. Je kunt na iedere sessie besluiten om te stoppen met het traject of om door te gaan.

In veel gevallen wordt een deel van de kosten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Waarom met een paard?

En hoe werkt dat dan eigenlijk?

In de natuur vormen paarden kuddes omdat die veiligheid bieden aan alle paarden die daar onderdeel van zijn. Het is voor een paard van levensbelang dat alles in de kudde klopt en veilig is, de kudde is immers hun garantie voor veiligheid.

Daarnaast zijn paarden heel goed in waar wij, mensen, niet zo goed in zijn: afvloeien en loslaten. Ook hebben paarden een hoge hartcoherentie, dit zorgt voor positieve, rustige gevoelens en ideaal op elkaar afgestemde lichaamsprocessen waar jij als cliënt in mee zult gaan en dezelfde rust zult ervaren tijdens de sessies.

Tijdens een sessie met paarden vorm je zelf een mini-kudde met een paard en zal het paard, om alles in die kudde weer kloppend te maken, jou helpen bij het laten afvloeien van spanning en stress omdat deze voor het paard onveilig voelen. Ze proberen daarbij direct tot de kern van het probleem te komen: en dat is daar waar het bij jou pijn doet.

Onmiddellijke reflectie

Lees de reactie van het paard!

Een paard geeft een onmiddellijke reactie op energetische of emotionele veranderingen bij een persoon. Als jij als cliënt spanning loslaat kan het paard ook spanning loslaten. Die reactie is waarneembaar en is er veel eerder dan dat jij als client hebt kunnen uitleggen wat er gebeurt bij je.

Andersom: als je door een vraag geraakt wordt en bijvoorbeeld verdrietig of boos wordt kan dat voor een paard ‘onveilig’ voelen en zal het ook daarop reageren. 

Regulatie van emoties

Paarden kunnen je rustig maken

Paarden zijn van nature sterren in het reguleren van emoties bij de ander, vanuit de natuur is dat ook een overlevingsmechanisme: als iets ‘onveilig’ voelt gaan ze aan het werk om dat weg te nemen.

Als jij als cliënt bijvoorbeeld verdrietig wordt of stress ervaart zullen ze door onder meer hartcoherentie proberen ook jouw hartslag te verlagen zodat je weer ‘veilig’ voelt.

Spiegelen van jou

Wat jij ziet in het paard zegt iets over jou

Wat jij als cliënt in het paard ziet zegt vaak ook iets over jou en is daarmee een spiegeltje van je ziel geworden. Op die manier kan de vraagstelling vanuit de therapeut indirecter, en daarmee minder confronterend zijn.

Hierdoor ontstaat een mooie setting om te ontwikkelen in je zelfbewustzijn én je relationele bewustzijn.

Ervaringsgericht leren

Geen woorden maar paarden

Paarden geven de mogelijkheid voor een ervaringsgerichte cognitieve aanpak waarbij het paard continu oordeelloos reflecteert en reageert op wat jij aanbiedt. Je hebt daarmee dus als client de mogelijkheid tot ervaren wat verandert gedrag oplevert en tegelijk zien wat het met jou doet doordat het paard steeds reageert op het (veranderende) gedrag van jou.

Je kunt dus emotioneel en fysiek veilig experimenteren met ander gedrag en zoeken naar nieuwe oplossingen.

Over Freek

Lichaamsgericht therapeut en EFT behandelaar

In mijn praktijk word ik steeds opnieuw verbaasd over de trefzekere, liefdevolle en oordeelloze manier waarmee paarden tot de kern door weten te dringen.

Ze voelen haarfijn aan of je in volledige harmonie bent met jezelf en of je congruent bent in je denken en doen.

De combinatie van deze oordeelloze feedback en verdiepende vraagstelling geven je de mogelijkheid om te ontdekken waarom dingen anders moeten.

Ik ben gediplomeerd lichaamsgericht therapeut, EFT therapeut en intuïtief en systemisch coach. Als professional ben ik aangesloten bij het CAT, waardoor de behandelingen in aanmerking komen voor gedeeltelijke vergoeding van veel zorgverzekeraars.

Wat heb je na dit traject bereikt?

 • Je bent beter in staat om je energie te doseren en je dagelijkse stress af te laten vloeien

 • Je begrijpt de patronen die je in de loop van je leven hebt opgebouwd die uiteindelijk mede hebben bijgedragen aan jouw burn-out

 • Je hebt een positiever zelfbeeld

 • Je hebt je oude energie weer helemaal terug. 

 • Je bent springlevend en je hebt de controle over je leven weer terug!

Wil jij ook je eerste stap zetten
om van je burn-out af te komen?

Boek dan snel een kennismakingssessie
voor € 55,– inclusief:

 • Bespreken van je hulpvraag en je persoonlijke doelstellingen

 • Eerste sessie met een paard

 • Introductie in het toepassen van EFT

 • Inclusief thee of koffie

Veelgestelde vragen

+ Waarom werkt EFT zo goed?

Omdat veel problemen verbonden zijn met emoties (stress, angst, verdriet, onrust, pijn …). Deze worden aangestuurd in een specifiek deel van onze hersenen, de amygdala. Die wil ons beschermen voor gevaar door ons te laten vluchten of vechten. Als we bevriezen, dan houden we de emoties vast. Omdat dit een automatische reactie is, kunnen we met de ‘bewuste’ hersenen (praten, plannen en organiseren) hier niet veel aan doen. Met EFT tik je op specifieke acupuntuurpunten die een bericht sturen naar de amygdala om te ontspannen en de emotie los te laten en te neutraliseren. Het mooie van EFT is dat je meteen verschil voelt en dat de verbetering blijft.

+ Wat is een burn-out eigenlijk?

Een burn-out kan ontstaan na een langdurige periode van stress en overspanning, omdat dit ervoor zorgt dat je fysieke en mentale energiereserves helemaal verbruikt worden. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld problemen op je werk, maar ook door bijvoorbeeld een traumatische ervaring in het verleden die onbewust van je energie-reserves snoept. Maar daarnaast zijn er nog veel andere mogelijke oorzaken van een burn-out, denk bijvoorbeeld aan:

 • perfectionisme of geen ‘nee’ kunnen zeggen
 • altijd overal de controle over willen hebben
 • een negatief zelfbeeld of negatief denken over je prestaties
 • loyaler naar anderen dan naar jezelf
 • voortdurende onzekerheid over bijvoorbeeld financiën of chronische ziekte
+ Wat doet burn-out met je?

Doordat de hormonen cortisol en adrenaline langdurig te actief blijven kost dit het lichaam veel energie waardoor je eigenlijk continu in een “vechten-vluchten” modus blijft. Hierdoor raak je uiteindelijk opgebrand en volledig uitgeput, zwaar vermoeid en het lukt niet om daar vanaf te komen.

Maar er kunnen zich ook andere symptomen ontwikkelen zoals:

 • Erg prikkelbaar en emotioneel zijn
 • Continu gespannen spieren
 • Een permanent opgejaagd gevoel
 • Niet tegen prikkels of drukte kunnen
 • Veel piekeren en concentratie-problemen
 • Vergeetachtigheid
 • Fysieke klachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn of hartkloppingen
+ Hoe werkt de betaling?
Je krijgt achteraf per mail een factuur toegestuurd. Als je aanvullend verzekerd bent bestaat de kans dat de kosten deels vergoed kunnen worden door je zorgverzekering.
+ Ben ik verplicht om alle sessies te volgen?
Nee. Je kunt zelf beslissen hoeveel sessies je volgt en wanneer je stopt, vandaar dat ook altijd wordt gestart met een kennismakingssessie waarin je alle informatie krijgt die je nodig hebt.