Skip to main content

Tijd voor verandering!

Je burn-out sneller de baas.

Wat is een burn-out eigenlijk?

Een burn-out kan ontstaan na een langdurige periode van stress en overspanning, omdat dit ervoor zorgt dat je fysieke en mentale energiereserves helemaal verbruikt worden. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld problemen op je werk, maar ook door bijvoorbeeld een traumatische ervaring in het verleden die onbewust van je energie-reserves snoept. Maar daarnaast zijn er nog veel andere mogelijke oorzaken van een burn-out, denk bijvoorbeeld aan:

 • perfectionisme of geen ‘nee’ kunnen zeggen
 • altijd overal de controle over willen hebben
 • een negatief zelfbeeld of negatief denken over je prestaties
 • loyaler naar anderen dan naar jezelf
 • voortdurende onzekerheid over bijvoorbeeld financiën of chronische ziekte

Wat doet het met je?

Doordat de hormonen cortisol en adrenaline langdurig te actief blijven kost dit het lichaam veel energie waardoor je eigenlijk continu in een “vechten-vluchten” modus blijft. Hierdoor raak je uiteindelijk opgebrand en volledig uitgeput, zwaar vermoeid en het lukt niet om daar vanaf te komen.

Maar er kunnen zich ook andere symptomen ontwikkelen zoals:

 • Erg prikkelbaar en emotioneel zijn
 • Continu gespannen spieren
 • Een permanent opgejaagd gevoel
 • Niet tegen prikkels of drukte kunnen
 • Veel piekeren en concentratie-problemen
 • Vergeetachtigheid
 • Fysieke klachten zoals slaapproblemen, hoofdpijn of hartkloppingen

  Samen met mijn paarden Carlos en Lizzy kan ik je helpen om sneller te herstellen van een burn-out. Ook leer je in dit traject wat je moet veranderen om in de toekomst niet opnieuw in dezelfde situatie te komen. Zowel de lichamelijke, emotionele als de mentale aspecten worden betrokken bij de behandeling omdat die nou eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

  Tijdens het traject kan EFT (Emotional Freedom Techniques) worden ingezet.

  Waarom paarden?

  In de natuur vormen paarden kuddes omdat die veiligheid bieden aan alle paarden die daar onderdeel van zijn. Het is voor een paard van levensbelang dat alles in de kudde klopt en veilig is, de kudde is immers hun garantie voor veiligheid.

  Daarnaast zijn paarden heel goed in waar wij, mensen, niet zo goed in zijn: afvloeien en loslaten. Ook hebben paarden een hoge hartcoherentie, dit zorgt voor positieve, rustige gevoelens en ideaal op elkaar afgestemde lichaamsprocessen waar jij als cliënt in mee zult gaan en dezelfde rust zult ervaren tijdens de sessies.

  Tijdens een sessie met paarden vorm je zelf een mini-kudde met een paard en zal het paard, om alles in die kudde weer kloppend te maken, jou helpen bij het laten afvloeien van spanning en stress omdat deze voor het paard onveilig voelen.

  Ze proberen daarbij direct tot de kern van het probleem te komen: en dat is daar waar het bij jou pijn doet.

  Waarom EFT?

  EFT (Emotional Freedom Techniques) is een door Gary Craig ontwikkelde methode die inmiddels ruim 25 jaar wordt toegepast door een groeiende groep psychologen en psychotherapeuten.

  EFT is goed inzetbaar bij alle stress gerelateerde klachten, angststoornissen en de verwerking van vervelende gebeurtenissen.

  EFT is een cognitieve therapie gecombineerd met acupressuur (meridiaan-therapie) door het tappen van acupunctuurpunten op hand, gezicht en lichaam met je vingertoppen terwijl je je concentreert op een gebeurtenis of emotie. Deze methode reduceert stress en spanning, helpt bij oplossen van paniekaanvallen en vermindert dwangmatige hunkering naar bijvoorbeeld eten, alcohol of drugs.

  Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positieve werking en de effecten van EFT.

  Hoe ziet zo’n traject eruit?

  Het coachtraject bestaat uit vier sessies verdeeld over een periode van twee maanden met een stapsgewijze opbouw:

  1. Introductiesessie en kennismaking
  2. Onderzoeken van patronen
  3. Gewenste veranderingen
  4. Experimenteren

  In dit traject onderzoeken we wat de patronen zijn die ervoor gezorgd hebben dat je in je in een burn-out terecht bent gekomen, wat je zou willen veranderen en hoe je dat in het dagelijks leven kunt toepassen.

  Tijdens de sessies wordt gewerkt met een combinatie van intuïtieve coaching, systemisch werk, EFT en lichaamsgerichte therapie.

  Wat zijn de kosten?

  Er wordt altijd gestart met een vrijblijvende introductiesessie. Tijdens deze eerste sessie maken we kennis en gaan we in op je hulpvraag. Ook maak je kennis met de paarden, waarna we starten met de eerste sessie. De kosten voor de introductiesessie zijn € 55,–.

  De kosten voor een vervolgsessie zijn € 90,–, de lengte van een traject bepalen we in overleg.

  Mogelijk wordt een deel van de kosten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering, klik hier voor meer informatie.

  Wil je een afspraak maken?

  Boek dan snel een kennismakingssessie!

  We kunnen dan kennis maken met elkaar en kan ik de paarden aan je voorstellen. We bespreken dan samen of, en hoe, ik je kan helpen.

  Daarna starten we met de sessie zodat je inzicht krijgt in deze krachtige vorm van coaching. Je hebt dan zelf alle informatie om te bepalen of dit coachtraject iets voor je is en of je daarmee verder wil gaan. Bovendien: je gaat direct al met de nodige inzichten terug naar huis waar je mee aan de slag kunt!