Skip to main content

Stroomt het niet meer?

Relatie-therapie met paarden.

Herkennen jullie jezelf hierin?

Dan is dit misschien wat voor jullie

Samen met mijn paarden Carlos en Lizzy kan ik je helpen om sneller te herstellen van een burn-out. Ook leer je in dit traject wat je moet veranderen om in de toekomst niet opnieuw in dezelfde situatie te komen.

Als interim manager in het bedrijfsleven zie ik vaak hoe mensen zichzelf tot het uiterste drijven om uiteindelijk uit te vallen door een burn-out. Wat mij daarbij opvalt is dat het vaak dezelfde patronen zijn die daarvoor zorgen: over grenzen heen gaan, perfectionisme, de angst om niet aardig gevonden te worden.

Ik ben Equine Assisted Coach® en lichaamsgericht therapeut , mijn kracht ligt bij het coachen van mensen die in een burn-out terecht zijn gekomen en zich realiseren dat er iets zal moeten veranderen. Samen met de paarden kan ik daarbij helpen.

Waarom met paarden

In de natuur vormen paarden kuddes omdat die veiligheid bieden aan alle paarden die daar onderdeel van zijn. Ze communiceren nauwelijks verbaal met elkaar, maar wisselen kleine signalen onderling uit. Daarom voelen paarden ook haarfijn aan wat er speelt bij de andere paarden van de kudde en reageren ze daar direct op.

Emoties en gevoelens zijn dus onderdeel geworden van hun communicatie.

Tijdens een coach sessie met paarden vorm je zelf een mini-kudde met een paard en zal het paard op diezelfde manier met jou bezig zijn. Welke signalen geef je af? Welke emoties voel je? Hoe gedraag je je? Het paard zal dat haarfijn aanvoelen en daar direct en instinctief op reageren zodat jij veel mooie en belangrijke inzichten opdoet.

Hoe ziet zo’n coach traject eruit

Het coachtraject bestaat uit vier sessies verdeeld over een periode van twee maanden met een stapsgewijze opbouw:

  1. Introductiesessie en kennismaking
  2. Onderzoeken van patronen
  3. Gewenste veranderingen
  4. Experimenteren

In dit traject onderzoeken we wat de patronen zijn die ervoor gezorgd hebben dat je in je in een burn-out terecht bent gekomen, wat je zou willen veranderen en hoe je dat in het dagelijks leven kunt toepassen.

Tijdens de sessies wordt gewerkt met een combinatie van intuïtieve coaching, systemisch werk en lichaamsgerichte therapie.

Wat heb je bereikt na dit traject?

  1. Je kiest weer voor jezelf en je laat anderen niet meer over jouw grenzen heengaan.
  2. Je kunt weer ‘nee’ zeggen in plaats van ‘ja’. Zonder schuldgevoel, zonder dat voor jezelf te hoeven verantwoorden
  3. Je hebt geleerd hoe je je energie kunt doseren om weer tijd en aandacht te geven aan de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. Alleen dat al geeft weer nieuwe energie!
  4. Je bent je bewust van de patronen die je in je leven het opgebouwd die je uiteindelijk in je burn-out hebben gebracht. Je kunt ze in het dagelijks leven dus voorkomen.

Wat zijn de kosten?

Er wordt altijd gestart met een vrijblijvende introductiesessie. Tijdens deze eerste sessie maken we kennis en gaan we in op je hulpvraag. Ook maak je kennis met de paarden, waarna we starten met de eerste sessie. De kosten voor de introductiesessie zijn € 55,–.

De kosten voor een vervolgsessie zijn € 90,–, de lengte van een traject bepalen we in overleg.

Mogelijk wordt een deel van de kosten vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering.

Wil je een afspraak maken?

Boek dan snel een kennismakingssessie!

We kunnen dan kennis maken met elkaar en kan ik de paarden aan je voorstellen. We bespreken dan samen of, en hoe, ik je kan helpen.

Daarna starten we met de sessie zodat je inzicht krijgt in deze krachtige vorm van coaching. Je hebt dan zelf alle informatie om te bepalen of dit coachtraject iets voor je is en of je daarmee verder wil gaan. Bovendien: je gaat direct al met de nodige inzichten terug naar huis waar je mee aan de slag kunt!